Fasader & Kronor

Porslinsfasader & Kronor för ett vackert leende

Tänder är hårda, men klarar inte av vad som helst! Saknar du en tand eller flera tänder? Har du svårt att tugga? Eller är du inte längre bekväm med att le? Vi kan hjälpa till att få dina tänder uppfylla sin funktion samtidigt som ditt leende blir vackert!

Porslinsfasader och kronor är snygga och välfungerande ersättningar för tänder som har skadats eller där man vill förbättra en tands utseende.

Skillnad mellan fasad och krona

Vad är skillnaden mellan fasad och krona? Jo, en fasad är som en tunn hinna – man slipar bort en del av emaljen på den skadade tanden. Ytan formas och tandläkaren tar ett avtryck som lämnas till en tandtekniker. Tandteknikern ordnar med färg och form, för att det ska stämma överens med dina andra tänder. Slutligen sätts fasaden på plats med hjälp av ett lim.

En krona löper runtom hela tanden, även på dess baksida. En krona brukar normalt sett vara ett bättre alternativ för dig som saknar en hel tand. Rent prismässigt är det ingen större skillnad mellan de två olika metoderna.

Med hjälp av duktiga tandtekniker återskapar vi tänderna som de ska se ut.

bildpsel2

Boka tid hos oss

Behöver du en tandläkare akut? Göta Tandvård – när du vill ha en bra tandläkare, boka tid hos oss! Vi hjälper dig att hitta en tandläkartid!