Förebyggande tandvård

Här på Göta Tandvård bedriver vi all sorts tandvård, från det lilla till det stora. Vi ger dig som patient all fokus och lyssnar på dig och dina behov.

Vill du ha ett friskare leende?

Den allra viktigaste förebyggande tandvården gör du själv!

Att borsta tänderna, använda tandtråd och även munskölj två gånger om dagen är det bästa sättet att förhindra framtida problem för dina tänder. Men hur noga man än borstar sina tänder så finns det alltid svåråtkomliga ställen för tandborsten att kunna nå bakterierna på.

Därför rekommenderar vi alla att gå på en årlig tandundersökning hos sin tandläkare, i ett förebyggande syfte. Det är det mest ekonomiska sättet att hålla sina tänder hela och munnen frisk, länge. Vi hjälper dig att sköta dina tänder på bästa sätt.

Träffa en tandhygienist

Vid förebyggande tandvård kan du även få träffa en tandhygienist. Tandhygienistens uppgift är att förebygga karies och tandlossning genom profylax (information samt instruktion i munhygien). Hygienisten avlägsnar även de mjuka och hårda beläggningarna, tandsten, ovan och under tandkött.

Om man går på regelbundna kontroller hos sin tandläkare så hjälper du oss att kunna upptäcka ett problem i ett tidigare stadie samt att kunna förhindra problem som ännu inte uppstått.

Välkommen att boka en tid hos oss – Din tandläkare i Göteborg

bildpsel4-1024x683

Boka tid hos oss

Behöver du en tandläkare akut? Göta Tandvård – när du vill ha en bra tandläkare, boka tid hos oss! Vi hjälper dig att hitta en tandläkartid!